O ESPAZO DO ALUMNADO


Reporteira:Paula Regueiro Freire

Entrevistado:
José Vicente Vazquez

Pautas para o traballo   de normalización lingüística.

Número de explotacións gandeiras na zona.
Bovino:11
Caprino:2

Que tipo de razas.
Rubia galega e fisona.

Coidado que leva consigo o gando:
Veterinario.

Alimentación do gando
Herba, maíz, trigo, centeo, palla.

Gando estabulario ou transumante.
Transumante.

Coidado diario
Estrar as cortes, muxir e alimentalas

Media numérica de cabezas por explotación
15

Cantas cabezas de gando posuen
40

Existen ou non talleres de venta e reparación de maquinaria agrícola.
Non existen

Que tipo de maquinaria se emprega para o coidado e o mantemento diario do gando.
Tractor, remolque, cisterna, segadora, auto cargadora, fresa, arado, grade, muxidoira, colleitadora, mezcladora de comida

Como é a xornada diaria dun gandeiro.
Levantase as sete, desayuna, dalle de comer as vacas, muxeas, limpia o establo, xanta, e a tarde volve a facer o mesmo que a mañá.

Que alimentos derivan de ganderia propia da zona.
Queixo e leite.